Högvretens Ridcenter AB

Anläggningen

Stallet på Högvreten

Högvretens Gård på 9,6 hektar är familjeägd och ligger idylliskt på en höjd, med fina hästhagar, ridhus och utebana. Gården ligger alldeles invid Vallentunavägen (268) i Upplands Väsby vilket gör att du enkelt och snabbt kan ta dig till oss både kommunalt och med bil.

När man kommer in i ridcentrets stall, som består av fyra "avdelningar", slås man av hur ljust och luftigt det är. Stallet består av 18 boxar, alla med snygg inredning i grått och silver. I en femte avdelning och tillbyggnad avsedd för uppfödning, finns ett avelsto och några unghästar.

Stallet invändigt på Högvreten

I den bakre delen av stallet finns det ett utrymme med möjlighet till ombyte, ett begränsat antal skåp finns också att hyra.

Anläggningen i övrigt består av ett ridhus (20x40) sand/pinnflis med läktare och fikarum. Genom fikarummets stora fönster in mot ridhuset kan man följa pågående lektion samtidigt som man umgås och fikar med sina ridkompisar.

Ridhuset hos Högvreten

Utebanan på Högvreten

Dessutom finns en fin ridbana (20x58) sand/pinnflis, med läktare och domartorn, samt kilometerlånga ridvägar i anslutning till gården. För att hålla bilarna borta från gårdsplanen, och andra platser där hästarna befinner sig, sker all parkering uppe på "platån" som ligger bakom ridhuset.