Högvretens Ridcenter AB

Verksamheten

Här följer lite praktisk information om några saker som kan vara bra att känna till som ny elev på Högvretens Ridcenter.

Parkering
När du kommer uppför backen till Högvretens Gård skall du hålla höger mellan hagarna och köra upp förbi ridhuset. Vi har iordningställt en parkering uppe på "platån", där vi vill att ni parkerar er bil bl.a. av säkerhetsskäl för hästarna.

Omklädningsrum
I den bakre delen av stallet finns det ett rum med möjlighet till omklädning. I mån av plats finns också skåp att hyra för 250:-/termin och skåp, det går bra att dela skåp med någon kompis (125:-/pers). Önskar du hyra skåp kan du lämna en intresseanmälan till Kjelle.

sopborste.JPG

Avprickning och hästarnas utrustning
Du kommer att se vilken häst du ska rida på vår särskilda "hästfördelningstavla".
Fördelningen av hästarna görs på vardagar före kl 16.30. Kommer du i god tid innan din lektion så kan det alltså finnas gott om tid, om hästen inte går på lektion, att göra i ordning "din" häst ordentligt.

Avbokning och igenridning
För att det här systemet, som beskrivs ovan, ska fungera kräver det att du som är elev hos oss är noggrann med att höra av dig i god tid om du inte kan komma, ring eller sms'a till 070-6081696.

All avbokning ska ske snarast, dock senast före kl 16.00 på vardagar alt före kl 08.00 för dig som rider på lördagar. Märker du efter denna tid att du inte kommer att kunna rida, är vi (och hästarna) ändå mycket tacksamma för om du hör av dig så snart du kan.

Ovanstående tider gäller också för att du ska kunna få rida igen din missade lektion. Detta kommer du att kunna göra på en likvärdig grupp, men endast i mån av plats och under samma termin. Vet du om att du kommer att missa någon lektion redan i förväg, kan denna naturligtvis också "ridas igen" i förväg. Igenridning sker främst på fredagar kl 09.00 och alltid endast i mån av plats.

Sadelskåpen på Högvreten

Terminsavgift
Avgiften för dina lektioner betalas i två omgångar och ska vara betald senast det datum som står angivet till BG: 5627-0481. Om terminsavgiften inte inkommer inom angiven tid, debiteras dröjesmålsränta med 20% samt faktureringsavgift.

Övrigt
Håll koll här på hemsidan eller på vår anslagstavla i stallet med annonser för helgverksamheter av olika slag, t.ex. kurs i hoppning, dressyr, programridning, klubbmästerskap, etc.

Vill du rida privatlektion, eller komma ut till gården vid tider när Ridcentret inte har någon verksamhet, så ska du alltid kontakta oss i förväg, så att personal finns på plats när du kommer.

Varmt välkommen!